Zaterdag 26 mei – “Cocoa, Space and beyond”

Vanmorgen een rit van Vero Beach naar Cocoa Beach, een eiland aan de Atlantische oceaan en waar ook het beroemde “Cape Canaveral” is gevestigd. Daar waar de Space Shuttles worden gelanceerd.

In het jaar 2000 waren we getuigen van de lancering van de Space Shuttle STS-101. Dit staat in ons geheugen gegrift als een memorabel moment, de schok die je dan door je lichaam voelt is niet te beschrijven, ook al stonden we er mijlen ver van af. Het was 6:20u ’s morgens en op de autostrades stonden al de wagens stil en iedereen was gefixeerd op één punt. Op de radio kon je afstemmen op het controlecentrum “Houston” om de aftelling te volgen. Jammer genoeg zijn de eerstvolgende lanceringen dit jaar pas in juni voorzien en zijn we het domein niet gaan bezoeken, alhoewel het echt de moeite is en het toch wel kribbelde.

We hebben ook langs de Cruiseterminals gereden van de verschillende maatschappijen, waaronder natuurlijk de “Disney Cruise Lines”, hier zijn we al vast eens een kijkje gaan nemen waar in 2008 ons volgend avontuur zal beginnen. De “Disney Cruise” is een echte aanrader en staat dan ook in onze top 3 van voorbije reizen, samen met “Alaska” en de “Icefield Parkway” in Canada.

In Cocoa Beach is er een winkel met de naam “Ron Jon Surf Shop”, deze is “Open 24 hours a day, just like the beach” en het is er een drukte van je welste. Allemaal mensen die zoeken naar een Surfplank, bikini’s, zwemshorts,… je kan het zo gek niet bedenken… als voor het strand.

Ondertussen begon onze maag te knorren en zijn we natuurlijk gaan Picknicken op het strand, met een duik in de oceaan als gevolg. Nog even verder rondrijden op het eiland en dan terug richting Vero Beach, dit op de tonen van de nieuwe verzamel CD van “The Beach Boys”.

Om deze geslaagde dag lekker af te sluiten zijn we gaan eten in “Applebees”, een Steak-restaurantje waar je de echte Amerikaanse Steak kan eten en dat hebben dan ook gedaan.

Vanaf morgen is de kans groot dat we geen verslagen meer kunnen sturen, omdat het motel dat we hebben gereserveerd geen internet verbinding heeft. Dit weerhoudt jullie absoluut niet van reageren op onze verslagen. Morgen zijn we op weg naar Orlando, waar we nog 4 dagen in het “Disney’s Pop Century Resort” zullen verblijven. Jullie weten dat we echte Disney-fans zijn en dat we het niet kunnen laten om regelmatig een bezoekje te brengen. We gaan nu geen Disneyparken bezoeken, maar wel “SeaWorld” en het Waterpark “Typhoon Lagoon”.

7 opmerkingen:

TA zei

Hi guys,
HOE,jullie gaan naar SeaWorld en wie zal dan het slachtoffer zijn, je gaat me miiiissen .Geniet nog maar van de laatste vakantiedagen en doe genoeg USAmientjes op voor de rest van't jaar.TA

Anoniem zei

Met ons is alles OK, met jullie ginder blijkbaar ook. We hebben net jullie reisavonturen gelezen en krijgen ook goesting om te vertrekken. Amuseer jullie nog, groetjes Martine & Jorrit

PDD zei

Hoi globetrotters,
We hebben net het volledig reisverslag (tot op heden) doorgenomen. En neen dit was niet met Martine & Jorrit afgesproken, maar klaarblijkelijk hadden zij hetzelfde idee :-) Fijn om te horen & te zien dat het jullie ginder heel goed gaat.
Profiteer er nog met volle teugen van en tot binnenkort.
Groetjes, Patrick & Brigitte

Anoniem zei

Hallo
Als jullie seaworld bezoeken denk dan even terug toen we met T.A de plaats bezochten en enorm gelachen hebben met het water dat blijkbaar alleen maar bij haar wou zijn.Geniet nog van jullie laatste dagen en tot vrijdag
M&V

josé de schrijver zei

halo
Ik zie wel dat je een prachtige reis hebt . Geniet er nog maar van ,groetjes de moeder van Patrik

Anoniem zei

Hoi Peter & Sally, hier een berichtje vauit een nat Walik!
Wat hebben jullie al veel "gave" dingen gezien. En het eten daar zal ook wel goed smaken, jullie schrijven er tenminste verel over!
De film Pirates of the Caribean deel 3 lijken Martijn & Jeroen wel gaaf.
Wij wensen jullie nog heel veel plezier in alweer de laatste week!! (wat gaat het toch snel!!)

Groetjes, Ad, Marianne, Martijn & Jeroen

Guy Robert zei

Hoi Sally en Peter!
Wat een prachtige reis dat jullie weeral in de USA maken. Ik heb zelf zoals Sally wel weet ook al enkele malen vertoefd in Florida. Onze vakantie zit er net op en was in eigen land (Engeland dus hé :-) ) naar de New Forest en Isle of Wight. Geniet er nog van hoor! Vele groetjes van Lisa en Guy uit Farnham.