Donderdag 24 mei – “From West to East”

Vandaag hebben we Florida doorkruist van het Westen naar het Oosten, van de rustige zee naar de stormachtige oceaan. Onderweg was er weinig te zien, daarom waren we zeer vlug aan de kust, maar eerst een stop in “Hollywood”. Neen, niet “het” Hollywood van de film, maar een stadje dat dezelfde naam draagt met een “Hard Rock Café & Casino”. Daarom was het stadje zo belangrijk voor ons. Even een wandeling door het Resort, jammer genoeg geen berenpins, maar wel enkele andere, Ja Walter, ook voor jou… en dan terug in de wagen richting Ft.Lauderdale.

Daar aangekomen zagen we dadelijk het verschil tussen de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. De woeste golven beukte het strand op en de surfers waren er met veel aanwezig. Zelfs surfers met een soort van vlieger die hen voorttrekt, “parasurfing” genoemd. We konden het weer niet laten en we waren alweer het water in.
De wind was zo hevig dat we bij de picknick alles in het oog moesten houden of er vloog vanalles tussen onze boterhammen of ze vlogen gewoon weg.

Tijdens onze rit langs de kust hebben we enkele halte gemaakt, maar toen gebeurde er iets dat we allang niet meer hadden gezien. Het begon te regen… ja het was echt, want we hebben ze geteld… alle tien druppels.

In Palm Beach rees een gigantisch hotel op en dat wilde we wel bezoeken. Het droeg de naam “The Breakers”. Het stond er al van 1896 en is geduurde de jaren twee maal afgebrand. Het gebouw zoals het nu is staat er van 1926. De architect van dit hotel was Henry Flagler, bekend van vele Amerikaanse bouwwerken en een compaan van Rockefeller.
De prijzen voor de kamers zijn zeker niet bestemd voor onze portemonnee, maar niets of niemand kon ons weerhouden om er eens rond te kijken in dit staaltje van architectuur. Het restaurant heeft een enorm prachtig zicht over de oceaan en de bloemenperken zijn er onderhouden door echte vakmensen.

Het was ondertussen al laat geworden en we hadden nog geen Motel, dus we moesten wel vertrekken.

Morgen gaan we rondkuieren in Worth Avenue “The Rodeo drive of the South” in Palm Beach, daar waar de rijke en beroemde mensen gaan shoppen en wees gerust, wij gaan er slechts rondkijken.

3 opmerkingen:

TA zei

hey Peter en Sally,
plezant om zo mee te reizen 'k kan het me voorstellen, en bedankt voor het bougieke,'t is nog nie gedaan maar 't gaat de goede kant uit...
groetjes van TA

Steven zei

Dag Sally en Peter

Door de drukte even jullie reisblog uit het oog verloren maar ben nu weer helemaal mee.
Het lezen van jullie reisverslag geeft me wel ontzettend veel zin om vandaag nog op vakantie te vertrekken, ergens ver weg. Wij beperken ons voorlopig tot een weekendje Nederland. Niet helemaal hetzelfde, maar toch leuker dan thuis zitten dit Pinksterweekend.

Geniet er nog van, en blijf ons op de hoogte houden!

Groetjes

Steven en Grégoire

hrcwalter zei

Hoi Peter en Sally

Fijn dat jullie aan mij gedacht hebben , is die omgeving van Hollywood FL Cafe en Hotel een beetje aangenaam vertoeven ?
Fijne voortzetting nog van jullie reis.
cheers
Walter