Woensdag 23 mei – “The Sanibel stoop”

Vandaag was het vroeg op (6:00u), want we zijn gaan schelpen zoeken op het eiland “Sanibel”. Jammer genoeg was het vanmorgen hoog water, zodat de vondst niet groot was. Toch duurde het niet lang vooraleer we in het water lagen, want het was warm. Jullie zullen denken, om 6:00 ’s morgens schelpen zoeken, die zijn zot zeker. Ja, maar we waren zeker niet alleen, het eiland is bekend voor deze parels van de zee. Ze hebben zelfs de mensen die voorovergebogen wandelen om schelpen te zoeken een naam gegeven, namelijk “The Sanibel Stoop”.

Na onze eerste halte aan het uiterste punt van het eiland, zijn we een ander strand gaan opzoeken. Hier was het water iets te woelig, zodat ook hier de vondst niet zo groot was. Dan maar naar het volgende punt “Captiva”, het andere eilandje naast Sanibel. Hier leek het net paradijs, de rustige zee, het heldere water en de vele schelpen. In het begin waren we hier zo goed als alleen, maar tegen de middag stond de parking vol. Plots werd onze aandacht getrokken naar een donkere plek in het water dat zich langzaam voortbewoog. De mensen op het strand begonnen te discussiëren wat het juist kon zijn, een haai, een zwerm vissen, een rog,… maar plots stak het zijn snuit boven water en het was niets minder dan een “Manatee”. Het dier dook terug onder en verdween even stil dan het was gekomen.

De warmte begon zijn tol te eisen, zodat we in de namiddag naar een “Outlet” zijn gaan wandelen. Een “outlet” is te vergelijken met Maasmechelen Village, maar hier zijn ze van een iets groter formaat.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan een winkel “Bass Shop Pro” waar ze bijna alles hebben voor sport- , jacht- vissen- en buitenleven. Deze winkel is gigantisch groot (130,000 Sq Ft) en verkoopt zelfs boten, die daar uitgestald staan. Je moet het echt zien om het te geloven.
Terug in ons motel, hebben we nog een avondwandeling gemaakt langs het strand en deze avond zal het zeker niet laat worden, want het was een lange en zalige dag.
Morgen kruisen we Florida van de West-kust naar de Oost-kust.

Dit zijn enkele van de gevonden schelpen:

· Conch Shells
· Lightning Whelk Shells
· Olive Shells
· Coquinas Shells

1 opmerking:

hrcwalter zei

Hoi Peter en Sally

Zo te zien amuseren jullie je erg goed en heb je blijkbaar toch nog wel wat mooie schelpen gevonden.
Zeg nog even een vraagje als jullie in Hollywood FL zouden komen , er schijnen 3 verschillende anniversary pins uit gekomen te zijn, Cafe , Hotel en Hotel&Casino.Indien mogelijk denk aub aan mij ... Bedankt en nog veel plezier. Walter