Vrijdag 25 mei – “Worthy Pirates”

Zoals beloofd hebben we vanmorgen gaan rondkuieren in “Worth Avenue”, daar waar de prijzen hoog zijn, heel hoog. De winkels van Gucci, Hermes, Dior, Chanel, Tiffany’s, Vuitton, Cartier en nog vele andere hebben daar allemaal hun plaats. Voor ons was het “window”-shoppen en rondkijken in de mooie binnenpleintjes die deze straat bezit.

Bij onze aankomst in Vero Beach hebben we ons gewaagd aan een duik in de oceaan, terwijl de grote rollende golven het strand opdonderen. Het water was gewoonweg warm, maar er stond een sterke stroming.
Deze avond hebben we echt kunnen meemaken wat het betekend, “Going to the Mall”. Al de jeugd komt er samen om met elkaar af te spreken en samen te winkelen, iets te eten of naar de bioscoop te gaan, net zoals wij deze avond hebben gedaan. Vanavond was hier de première van “Pirates of the Caribbean 3 – At World’s End”. Dit laatste deel uit de piraten-trilogie was een staaltje van film maken. Het was een vrij ingewikkelde film omdat, ook voor ons, de taal met de accenten niet altijd even verstaanbaar was. We zullen hem nogmaals moeten gaan bekijken om alles te kunnen begrijpen, want het ging zeer snel en was overweldigend.

Dit weekend wordt dan ook één van de drukste weekenden van het jaar, want het is hier “Memorial Day weekend”. Al de motels en hotels zijn zo goed als volgeboekt, maar gelukkig was er nog een plaatsje voor ons.
Morgen gaan we naar Cocoa Beach, waar ook Cape Canaveral is, maar dit hebben we al tweemaal bezocht, dus zullen we andere zaken gaan bekijken.
We zijn al op 2/3 van onze reis, alles gaat snel, veel te snel. We zouden hier nog weken kunnen rondreizen, want het land is groot... heel groot. Dus we zullen nog eens moeten terugkomen. Dit jaar was onze reis niet zoals de andere reizen, veel rustiger en veel strand, niet echt van onze gewoonte, maar dit mag ook wel eens. Florida is absoluut Amerika niet, maar een Staat op zich, met hun eigen gewoonten en regels.

Geen opmerkingen: