Maandag 28 mei – “Memorial Day 2007”

Memorial Day, een dag waar de Amerikaanse bevolking hun strijdtroepen viert en dit gebeurt met heel veel respect. Overal worden de strijdtroepen vermeld en vooral bedankt. Bijna op alle televisiekanalen zijn er uitzendingen over dit thema. Om een voorbeeld te noemen, in SeaWorld-Shamu show werd gevraagd aan de families en soldaten die hebben gediend en nog steeds actief zijn in de strijdmacht om recht te staan en ze werden bedankt door het publiek met een hartverwarmend applaus en ook met de nodige eer. Dit hebben we gedurende onze reizen meermaals meegemaakt dat de strijdmachten worden geprezen voor hun moed, al is het jammer dat het land nog steeds in oorlog is en dat er ondertussen al zoveel slachtoffers zijn aan beide zijden.

Voor ons een dag om niet naar een park te gaan, want daar is het nu overvol, dus tijd om een bezoekje te brengen aan de “Premium outlets” in Orlando, het shoppingparadijs van Florida. Enorm groot, veel merken en zeer goed van prijs. Daar waren we natuurlijk ook niet alleen, maar dat was te verwachten.
De parking was zo goed als volzet, maar toch hebben we er nog een plaatsje gevonden. Het was klein, maar nog niet zo klein als in Boston-Harvard University vorig jaar waar Sally eerst moest uitstappen en waar ik vervolgens via de zijraam moest buiten kruipen. Het was toen het allerlaatste plaatsje, te nemen of te laten, want we wilden de Universiteit van Harvard bezoeken.

Nadat we wat merkkleding hadden kunnen kopen aan degelijke prijzen zijn we terug gaan afkoelen in het zwembad, om ’s avonds terug naar Downtown Disney te gaan om het tweede gedeelte te gaan bezoeken. Inderdaad, het is daar zeer groot en zeer veel te beleven. Zet mij in de één van de grootste “Virgin Records”-Store in Amerika en ik ben wel enkele uurtjes stil.

Geen opmerkingen: