Dinsdag 29 mei – “Typhoon Lagoon”

Vandaag een waterachtige dag, niet van de regen, maar van het Disney’s waterpretpark “Typhoon Lagoon”. Dit park bezit enkele waterattracties om U tegen te zeggen.

Bij aankomst dadelijk naar “Crush ’n Gusher”, een achtbaan, maar dan wel voortgedreven op waterkracht. Je moet met twee in een dubbele band plaats nemen en dan wordt je voortgestuwd door waterkanonnen die een heel parcours met je afleggen om uiteindelijk te arriveren in een zwembad. We kunnen jullie vertellen, het gaat hard, zeer hard, maar enorm tof. De achtbaan heeft 3 parcours en die hebben we natuurlijk gedurende de dag allemaal gedaan. Tijd om het rustig aan te doen. Een rondje dobberen rond het park in een grote zwemband, zalig. Terug actie in enkele glijbanen, “Sliders” genoemd.

Midden in het waterpark is er een groot zwembad, waar om de zoveel tijd een waarschuwingssignaal gaat. Tijd voor de grote “Tsunami”. Het lijkt een beetje ironisch na de ramp van enkele jaren geleden, want de golf is hoog en krachtig. Het volk wordt meegesleurd door de kracht, maar hier gillen ze gelukkig van vreugde en plezier. Na enkele keren door de golf zijn meegesleurd, tijd voor rust en een beetje zonnen, maar niet lang, want het is heet en de schaduw schaars.

Een beetje verbrand, maar voldaan van waterplezier vertrekken we terug naar het hotel om snel een douche te nemen om te kunnen vertrekken naar “Universal City Walk”, een uitgangsbuurt waar vele gelegenheden zijn, zoals NBA-Superstore en restaurant, “Colloseum of Rock”, het grootste Hard Rock Café ter wereld, de ingangen van “Universal Studios” en “Island of Adventure”, maar ook ons restaurant voor deze avond “Bubba Gump”. Deze gelegenheid is gebaseerd op de film “Forrest Gump” die in 1994 een grote hit was in Amerika. Het menu is vooral Seafood, maar ook een echte Amerikaanse hamburger kan hier verorberd worden. Voor ons “A bucket full of boat trash”, een emmer met vanalles een beetje, zoals scampi’s, Mahi-Mahi (Vis), kleine kreeftenstaartjes en frietjes.
Na een waterachtige dag kan dit wel enorm smaken.

Geen opmerkingen: